Home / Despre mine
Începuturi

M-am născut pe 13 martie 1988, la Piatra Neamț, oraș în care am învățat să prețuiesc familia și să iubesc natura. Aici am urmat Școala Primară și Gimnazială „Nicu Albu” (nr.10) și Colegiul Național de Informatică (absolvit în 2007).

Timp de zece ani, între 2007 și 2017, am locuit în București, unde am studiat „Știința Mediului” la Facultatea de Geografie din cadrul Universității București. Am continuat apoi, în aceeași instituție universitară, și cu un Master în „Managementul Resurselor și Activităților Turistice”, absolvit în 2012. După ce am finalizat cei cinci ani de studii superioare, lucrând în paralel în câteva locuri, în 2013 m-am dedicat în totalitate antreprenoriatului, construind mai multe afaceri și proiecte de la zero.

Am decis să părăsesc Bucureștiul în 2017 și să mă stabilesc în Sarichioi, satul natal al soției mele. Din vara anului 2019, suntem proprietarii și administrăm împreună Casa Filip din Sarichioi.

Vezi mai jos un scurt istoric profesional.

2009
Am fost angajat în primă fază part-time ca editor la revista Vacanțe și Călătorii, după care full-time ca organizator de evenimente. Aici m-am implicat activ în organizarea a două seminarii derulate în parteneriat cu Ministerul Turismului.
2010
Am urmat un internship de 3 luni în Ministerul Turismului pe direcția de promovare și dezvoltare turistică. Dezamăgit de activitatea din instituție, am început să-mi amplific dorința de a construi propriile proiecte cu impact în turismul românesc.
2011
Am inițiat campania „Asta-i România care-mi place!”, o platformă socială prin care invitam românii să-și împărtășească gândurile de bine despre țara noastră și să recomande locuri mai puțin cunoscute (detalii pe romania.infoturism.ro). În același an am devenit Statistics Manager la Vola.ro
2012
În mai am preluat funcția de Account Manager la Travelio, o companie de tehnologie în turism din București. În iunie am devenit și Social Media Manager la Central Plaza Hotel din Piatra Neamț, iar în septembrie am organizat în orașul natal conferința Marketing Online în Turism, succedată de infotripul #priNeamt cu participarea a 25 de bloggeri și fotografi români. 
2013
În februarie am lansat oficial Eventur Group, o firmă specializată în servicii de comunicare și marketing, cu focus pe industria turismului și a ospitalității (detalii pe eventur.ro). În aprilie am organizat la București conferința Social Media & Mobile Strategies for Travel Industry. În mai am derulat #ATRADoftana, un workshop de fotografie turistică pe Valea Doftanei. În septembrie, la Conacul Archia din Hunedoara, s-a întâmplat #EnjoyHD, prima campanie de promovare din România cu instagrammeri. Iar în decembrie am organizat ediția a doua #priNeamt cu participarea a 35 de bloggeri din România și Republica Moldova.
2014
În martie am organizat prima ediție Romanian Digital Travel Conference, eveniment care a adunat la București 150 de factori cheie din turismul autohton. În mai am organizat la Iași și în Bucovina #Recultivatur, un concept de conferință-workshop-infotrip solicitat de ADR-NE. Iar în septembrie am organizat ediția a treia #priNeamt, infotrip care a devenit în acest an cea mai mare campanie de promovare a unei regiuni din România grație celor 60 de bloggeri implicați (40 români, 10 din Rep.Moldova și 10 străini).
2015
În aprilie am organizat ediția a doua Romanian Digital Travel Conference, eveniment care de această dată a însumat 200 de participanți. A urmat apoi #EnjoyBucharest, un eveniment de promovare care a adus la București 25 dintre cei mai citiți bloggeri de călătorie din lume. În august am lansat Bucharest City Guide, un ghid gratuit descărcat online de 20.000 de persoane și tipărit în 5000 de exemplare. Tot în august are loc și ediția a patra #priNeamt cu participarea a 40 de bloggeri români și străini.
2016
În ianuarie am lansat oficial Bucharest City App, o aplicație de timp liber disponibilă gratuit în App Store și Google Play, o resursă digitală excelentă atât pentru localnici, cât și pentru turiști (detalii pe bucharestcityapp.com). În aprilie am preluat poziția de Social Media Manager la Blue Air, companie cu care am colaborat până-n vara anului 2017. În octombrie am organizat ediția a treia Romanian Digital Travel Conference.
2017
Am pus bazele proiectului de promovare Explore Dobrogea, lansând oficial pagina de Facebook, profilul de Instagram și blogul. În acest an am făcut împreună cu soția mea și primii pași în achiziționarea și restaurarea unei vechi case lipovenești din Sarichioi cu scopul de a o introduce într-un viitor cât mai apropiat în circuitul turistic.
2018
În iulie am organizat infotripul #ExploreDobrogea, campanie de promovare a patrimoniului natural și cultural din Dobrogea de Nord cu participarea a 10 influenceri (bloggeri, instagrammeri, youtuberi) urmăriți de peste 5M de oameni din întreaga lume. La nivel național evenimentul a fost mediatizat de Digi24 și ProTV (detalii pe exploredobrogea.com/infotrip). Proiectul a obtinut premiul al doilea la categoria „Best Destination Campaign” din cadrul eTravel Awards.
2019
În luna iunie am deschis oficial porțile Casei Filip din Sarichioi, o veche casă lipovenească (din 1921) pe care am recondiționat-o și introdus-o în circuitul turistic de nișă. Eforturile noastre au fost recunoscute oficial în noiembrie, atunci când Casa Filip a primit trofeul pentru secțiunea dedicată restaurării, reabilitării și reconversiei + premiul special al președintelui OAR Dobrogea.
2020
În ianuarie am anunțat vânzarea aplicației Bucharest City App către Orange (detalii AICI), încheind astfel un important ciclu profesional care m-a legat de București, cu intenția clară de a mă dedica exclusiv proiectelor ce vizează Comuna Sarichioi.
Premii

Există o satisfacție foarte mare atunci când munca ta este apreciată și premiată în galele diferitelor evenimente de profil, iar diplomele și trofeele de mai jos stau pe raftul cel mai înalt al bibliotecii personale.

Septembrie 2011: premiul 2 cu campania „Asta-i România care-mi place!” la Webstock, cel mai mare eveniment de social media din România. Categoria: User Generated Content.

Octombrie 2016: premiul 2 cu aplicația Bucharest City App la eTravel Awards, competiția care premiază cele mai eficiente și inovatoare proiecte din industria online a turismului românesc. Categoria: Best Mobile Apps.

Octombrie 2018: premiul 1 cu Bucharest Tourist Card (Categoria: Special Projects) și premiul 2 cu Explore Dobrogea (Categoria: Best Destination Campaign) la eTravel Awards.

Noiembrie 2019: trofeul secțiunii dedicate restaurării, reabilitării și reconversiei pentru Casa Filip + premiul special al Președintelui OAR Dobrogea la Anuala de Arhitectură.

Apariții TV

Le sunt foarte recunoscător prietenilor din mass-media care au crezut în ideile mele și care mi-au susținut proiectele de atâtea ori, acestea fiind doar o parte din aparițiile mele.

http://bit.ly/6-martie-2020-reportaj-Antena1 despre Casa Filip, Comuna Sarichioi și Delta Dunării
http://bit.ly/7-ianuarie-2020-reportaj-Antena1 despre Sarichioi și ruși-lipoveni
http://bit.ly/21-iulie-2019-reportaj-Digi24 despre Casa Filip
http://bit.ly/20-iulie-2019-reportaj-Antena1 despre Casa Filip
http://bit.ly/2-septembrie-2018-reportaj-Digi24-partea1 despre Dobrogea
http://bit.ly/2-septembrie-2018-reportaj-Digi24-partea2 despre Delta Dunării
http://bit.ly/27-iulie-2018-interviu-ProTV despre #ExploreDobrogea

http://bit.ly/17-aprilie-2017-reportaj-Digi24 despre Bucharest City App
http://bit.ly/27-ianuarie-2016-interviu-ProTV despre Bucharest City App
http://bit.ly/27-ianuarie-2016-interviu-EuropaFM despre Bucharest City App
http://bit.ly/24-mai-2015-reportaj-Digi24 despre Travelers of Bucharest
http://bit.ly/12-martie-2015-interviu-Antena1 despre Travelers of Bucharest