Home / Realizările mele
Realizările mele
Am știut din primul moment că Sarichioi are un potențial enorm. Însă mi-am dat seama și că potențialul este slab valorificat. Așa că am încercat să sporesc vizibilitatea comunei și să ajut comunitatea locală să crească din punct de vedere turistic.
Casa Filip a jucat un rol esențial în acest sens, însă am știut că nu va fi suficient pentru a exploata cu adevărat potențialul locului. Atunci s-au născut și alte idei pe care le-am pus în aplicare prin eforturi proprii.
Află mai jos ce am făcut pentru Comuna Sarichioi.
Casa Filip din Sarichioi
Am reușit să transformăm Casa Filip într-o adevărată atracție turistică, într-un reper de arhitectură tradițională și într-un simbol al comunității de ruși lipoveni din România.

Peste 500 de turiști ne-au călcat pragul în 2019 & 2020, printre aceștia numărându-se și Cabral & Andreea Ibacka, Răzvan & Irina Fodor și Adela Popescu & Radu Vâlcan.

Ca o recunoaștere oficială a muncii noastre a venit trofeul secțiunii dedicate restaurării, reabilitării și reconversiei + premiul special al președintelui Ordinului Arhitecților din România (filiala Dobrogea) la Anuala de Arhitectură din 2019.

Detalii www.casa-filip.ro

Cartea „Sarichioi - Inima lipovenească a Dobrogei de Nord”
Am publicat o monografie modernă a Comunei Sarichioi, un scurt manual de istorie dedicat rușilor lipoveni de pretutindeni și totodată un ghid turistic despre atracțiile mai mult sau mai puțin cunoscute ale acestui colț magic de țară. Cartea prezintă numeroase imagini spectaculoase realizate de un grup de prieteni fotografi.

Am început acest proiect editorial cu intenția de a realiza o scurtă broșură despre sat și oamenii săi, dar am încheiat cu o carte de 200 de pagini. De la primele rânduri scrise și până la prima carte tipărită a fost o muncă de mai bine de doi ani.

Detalii  www.casa-filip.ro/cartea

Proiectul ComunaSarichioi.ro
Am construit acest proiect cu scopul de a pune și mai mult în valoare numeroasele resurse turistice ale zonei și de a spori interesul oamenilor de afaceri pentru a investi în Comuna Sarichioi (nu doar în turism, ci și în celelalte sectoare ale economiei). De asemenea, mi-am dorit să nasc sentimentul dorului de casă în rândul celor plecați și poate să-i determin să se întoarcă acasă.

ComunaSarichioi.ro include: o identitate vizuală (un brand turistic local), un site modern de promovare, o hartă turistică și o pagină de Facebook cu 15.000 de fani.

Detalii → www.comunasarichioi.ro

Evenimentul #ExploreDobrogea
În perioada 22-29 iulie 2018, la Enisala Safari Village, am organizat #ExploreDobrogea, o acțiune punctuală de promovare a regiunii. Au participat 10 dintre cei mai cunoscuți bloggeri de călătorii din lume, iar toată experiența a fost mediatizată de Digi24 și ProTV.

Evenimentul a reușit să obțină premiul al doilea la categoria „Best Destination Campaign” (cea mai bună campanie de promovare a unei destinații) din cadrul eTravel Awards 2018, competiția care premiază anual cele mai inovative și eficiente proiecte din industria turismului românesc.

Detalii → www.exploredobrogea.com/infotrip

Vezi imagini despre realizările mele
Află mai multe despre mine!
Apasă detalii pentru a afla mai multe despre începuturile mele, evoluția mea profesională și principalele premii obținute. Vei găsi și aparițiile mele televizate, cele mai recente dintre ele fiind despre Casa Filip, Sarichioi, Delta Dunării și tradițiile comunității de ruși lipoveni.